Rólunk

Magyar Bortemplom Gasztrokulturális Művészeti és Oktatási Alapítvány

Az Alapítvány célja

Az Alapítvány fő célja egy olyan borászati, élelmiszertechnológiai, idegenforgalmi, kulturális és képzési központ, melynek alapelve:

„A hordóban a bor teste, a Bortemplomban a lelke lakik”

Az Alapító mélyen elkötelezett a magyar borászati, gasztronómia hagyományainak ápolása, ennek keretében a Tokaj -Hegyaljai borvidék egyedi kultúrájának megőrzése és népszerűsítése érdekében.

Felismerve a régióban a bor a kulturális és gasztroturizmus iránti növekvő érdeklődést, valamint azt a tényt, hogy a jelenlegi kínálat nem teljes mértékben elégíti ki a látogatók igényeit, az Alapító úgy döntött, hogy létrehoz egy olyan borászati, idegenforgalmi, képzési és gasztrokulturális központot támogató alapítványt, mely e tekintetben hiánypótló szerepet tölt be.

Az Alapító célja egy olyan komplexitású intézmény támogatása, ahol a látogatók megismerkedhetnek a borászat mindennapjaival, történelmével és kultúrájával, valamint élvezhetik a magyar gasztronómia különlegességeit. Ezen túlmenően az Alapító tervez egy olyan közösségi teret létrehozni, ahol a honi és külföldről érkező turisták találkozhatnak, eseményekre, programokra gyűlhetnek össze és élményekkel gazdagodva térhetnek haza. Az Alapító hiszi, hogy e célok eléréséhez ezen alapítvány munkája hozzájárulhat Az Alapító célja, hogy elősegítse hazánk turisztikai vonzerejének növelését, a helyi gazdaság fellendítését, a magyar borkultúra és gasztronómia – ezen belül a Zempléni borvidék – nemzetközi elismertségégét.

Az Alapítvány tevékenysége

Rólunk

Magyar Bortemplom
Gasztrokulturális Művészeti
és Oktatási Alapítvány

Az Alapítvány célja

Az Alapítvány fő célja egy olyan borászati, élelmiszertechnológiai, idegenforgalmi, kulturális és képzési központ, melynek alapelve:

„A hordóban a bor teste, a Bortemplomban a lelke lakik”

Az Alapító mélyen elkötelezett a magyar borászati, gasztronómia hagyományainak ápolása, ennek keretében a Tokaj -Hegyaljai borvidék egyedi kultúrájának megőrzése és népszerűsítése érdekében.

Felismerve a régióban a bor a kulturális és gasztroturizmus iránti növekvő érdeklődést, valamint azt a tényt, hogy a jelenlegi kínálat nem teljes mértékben elégíti ki a látogatók igényeit, az Alapító úgy döntött, hogy létrehoz egy olyan borászati, idegenforgalmi, képzési és gasztrokulturális központot támogató alapítványt, mely e tekintetben hiánypótló szerepet tölt be.

Az Alapító célja egy olyan komplexitású intézmény támogatása, ahol a látogatók megismerkedhetnek a borászat mindennapjaival, történelmével és kultúrájával, valamint élvezhetik a magyar gasztronómia különlegességeit. Ezen túlmenően az Alapító tervez egy olyan közösségi teret létrehozni, ahol a honi és külföldről érkező turisták találkozhatnak, eseményekre, programokra gyűlhetnek össze és élményekkel gazdagodva térhetnek haza. Az Alapító hiszi, hogy e célok eléréséhez ezen alapítvány munkája hozzájárulhat Az Alapító célja, hogy elősegítse hazánk turisztikai vonzerejének növelését, a helyi gazdaság fellendítését, a magyar borkultúra és gasztronómia – ezen belül a Zempléni borvidék – nemzetközi elismertségégét.

Az Alapítvány tevékenysége